середа, 6 жовтня 2021 р.

Кібербезпека — це процес застосування заходів безпеки з метою забезпечення конфіденційності, цілісності та доступності даних.
Ця сторінка створена для вас.Обов'язково скористайтеся порадами щоб забизпечити собі безпечне користування мережою інтернет. Дотримуйтеся цих простих правил в інтернеті щоб непотрапити в халепу.
Правила які вам допоможуть!
1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.
2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.
3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.
4. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп'ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя.
5. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш.
6. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту.
7. Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки).
8. Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися.
9. Вашим друзям слід питати вашого дозволу, перш ніж завантажувати фотографії з вами або позначати вас на фотографіях в соціальних мережах. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила.
10. Не переходьте за посиланнями, прикріпленим в імейл-повідомленнях – безпечніше вводити адресу в рядок браузера самому.
Якщо потрапили на вірус то як умога швидше скористайтеся "антивірусом"
Ніколи не показувати свої паролі від соц.сетей.
Що робити якщо ви постраждали в цифровому середовищі
<
Соціальний ролик "Стоп секстінг"
Перелік кіберзлочинів
1.Віруси-Це вид шкідливого програмного забезпечення, яке здатне поширювати свої копії з метою інфікування та пошкодження даних на пристрої жертви. Віруси можуть потрапити на комп’ютер з інших вже інфікованих пристроїв, через носії інформації (CD, DVD тощо) або через Інтернет-мережу.
2.Контент для дорослих-інформація без позначки вікових обмежень.
3.Пропагування сексуального насилля над дітьми, жорсткоїповедінки, шкідливих звичок тощо.
4.Он-лайн-зваблення дітей.
5.Кібер-хуліганство-інформаційні атаки на дитину через Інтернет.
6.Кібер-булінг-булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах.
7.Кібер-грумінг-Суть його в тому, що шахраї реєструються в соцмережах під виглядом підлітків, втираються в довіру до їхніх однолітків з метою отримання від них інтимних фото або відео, а потім шантажують, щоб отримати ще більш відверті матеріали, гроші або змусити до особистих зустрічей в офлайні.
8.Грифери та інші-користувач який грає у компютерні ігри и заважає ігровому прецессу других користувачів.
Декілька порад:
1. Захищайте усі пристрої, зокрема мобільні: а) встановіть та оновлюйте антивірус; б) будьте обережними із застосунками. Не встановлюйте їх з неперевірених джерел; не варто завантажувати застосунок, якщо у відгуках про нього багато скарг на перебої у роботі, а автор маловідомий. Ви можете завантажити неперевірений застосунок, і ваші дані отримають зловмисники. Яскравий приклад: нещодавно з магазину Google Play видалили фішинговий застосунок «Універсальний мобільний банкінг», що збирав дані банківських карт. Але багато людей встигли його завантажити до видалення; в) не натискайте на незрозумілі посилання; г) вимикайте Bluetooth і Wi-Fi, коли ними не користуєтеся. 2. Не зберігайте паролі у браузері: їх можуть вкрасти, якщо ви зайдете на потрібний зловмисникам сайт. 3.Чого робити точно не можна (наприклад, відкривати сумнівні вкладення у листах, використовувати прості паролі на кшталт 123). 4. Якщо атака відбулася, збирайте та аналізуйте усю доступну інформацію, щоб зрозуміти слабкі місця.
Пропоную вам ознайомитися з усіма аспектами відповідальності за кіберзлочини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Кібербезпека — це процес застосування заходів безпеки з метою забезпечення конфіденційності, цілісності та доступності даних. Ця сторінка...